Red de natuur rond het kanaal

De Vlaamse regering wil een nieuw stuk kanaal graven langs de R8 op de grens tussen Kortrijk, Harelbeke en Kuurne. Een project waarvan de kosten duidelijk zijn, maar de opbrengsten hoogst onduidelijk.

 

Het is een project waarvan heel duidelijk is wat er verdwijnt: o.a. de waardevolle natuur van het Oude-Leiereservaat, de groene ruimte en volkstuintjes aan de Venning, heel wat bestaande woningen en bedrijven. De Venning is trouwens een compensatiegebied voor de ontwikkeling van LAR Zuid, wat zou betekenen dat de compensatie moet gecompenseerd worden….

Het is ook duidelijk dat het heel veel geld zal kosten, momenteel is al sprake van bijna 1 miljard euro. Maar waarom we dat zouden doen, is helemaal niet duidelijk. Een economische return is niet aangetoond, welke trafiek hier nood zou aan hebben is onbekend.

Voor een prestigeproject is Groen niet bereid om de weinige natuur en open ruimte die er in de regio is op te offeren. Laat ons de centen die beschikbaar zijn investeren in een veiliger R8, daar is veel meer nood aan.

Al 79 ondertekenaars! Op naar 500
15%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.