05 Mei 2022

20.00u -
23.00u

Met Groen Kortrijk naar de cinema

Ik doe mee!

Zin in een avondje uit onder Kortrijkse Groenen? Op 5 mei gaan we samen kijken naar de film Marcher sur l'eau in de Budascoop in Kortrijk. Nog beter: wij trakteren. Zin om mee te gaan? 

 

 

De film

In het noorden van Niger hebben de inwoners van het dorp Tatiste, als slachtoffers van de opwarming van de aarde, moeite om toegang te krijgen tot water. Elke dag loopt de veertienjarige Houlaye, net als andere jongeren, kilometers om water te halen, essentieel voor het dorpsleven. Deze dagelijkse taak verhindert hen onder meer om naar school te gaan. In deze regio bevindt zich tegelijk een ondergronds meer van duizenden vierkante kilometers. Er is alleen maar een boorgat nodig om het begeerde water naar het centrum van het dorp te brengen en iedereen een beter leven te bieden.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.