De Mensen van Groen KortrijkDag Geeraert

Dag Geeraert

Voorzitter vzw Feest in Kortrijk

Dag Geeraert woont in Rollegem is vader van drie kinderen, waarvan twee tieners. Dag werkt als preventieadviseur-arbeidsveiligheid voor een grote scholengroep in Kortrijk. Van opleiding is Dag sociaal-cultureel werker en pedagoog in het sociaal, cultureel en vrijetijdsveld. Hij trekt zich vooral het samenleven aan in het zuiden van Kortrijk. Dag is geëngageerd voorzitter van Groen Kortrijk. Daarnaast vertegenwoordigt hij Groen Kortrijk in vzw Feest In Kortrijk (FIK).

0474 24 30 51
dag.geeraert@groenkortrijk.be
facebook.com/dag.geeraert
twitter.com/DagGeeraertAlexandra Gjurova

Alexandra Gjurova

Ondervoorzitster Parko bestuurder

Alexandra Gjurova studeert rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Dagelijks pendelt ze van Kortrijk naar Brussel. Nu schrijft ze haar masterthesis over het bewijs in asielzaken. Alexandra is ondervoorzitter van Groen Kortrijk en is met haar 23 zomers de jongste onder de bestuursleden. Intern behartigt Alexandra vooral de communicatie van Groen Kortrijk. Ze vertegenwoordigt Groen in het bestuur van autonoom gemeentebedrijf Parko en volgt dus nauw het parkeer- en mobiliteitsbeleid. Eind 2016 was Alexandra stagiaire bij federaal parlementslid Stefaan Van Hecke. Daar verdiepte ze zich vooral in de wet op de bijzondere inlichtingenmethodes. Alexandra is gefascineerd door talen en andere culturen. In haar vrije tijd pikt ze graag een toneel-, dans- of operavoorstelling mee. Alexandra geniet van rotsklimmen, maar klimt ook in klimzalen.

0498 69 38 36
alexandra.gjurova@groenkortrijk.be
facebook.com/gj.alexandra
twitter.com/Gj_AlexandraPhilippe Avijn

Philippe Avijn

Bestuurder RVB Musea PWA Schouwburg RVB Toerisme PORA

Philippe Avijn is gehuwd en woont in Heule. Gedurende een tiental jaar was hij gemeenteraadslid en voorzitter van Groen Kortrijk. Vandaag is hij actief als bestuurder van Groen Kortrijk. Philippe legt zich toe op de externe relaties van Groen Kortrijk en communiceert onze standpunten. Hij vertegenwoordigt Groen Kortrijk in de raden van bestuur van Musea, PWA, Schouwburg, OC Kooigem, OC Bellegem, Toerisme, OC’s, OC De Vonke en Molenheem.  Daarnaast laat hij de stem van GroenPlus horen in de Politieke Raad van Groen. Philippe is ook nog actief in het federaal comité van BBTK-ABVV en in Gewestelijk Bestuur Kortrijk. In Kortrijk is hij nog steeds betrokken bij het vakbondswerk. Zijn plek om te genieten is zijn tuin. Wanneer hij er werkt komt hij helemaal tot rust.

philippe.avijn@groenkortrijk.be
facebook.com/philippe.avijn
twitter.com/philippeavijnBart Caron

Bart Caron

Bestuurder Vlaams Volksvertegenwoordiger

Bart Caron is Vlaams Volksvertegenwoordiger en muzikant. In het Vlaams Parlement is hij voorzitter van de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Hij is immers gefascineerd door kunst en cultuur. Ook komt hij op voor sociale rechtvaardigheid. Dit engagement probeert hij te verwezenlijken in de praktijk in verschillende organisaties. Tot midden 2014 was Bart gemeenteraadslid in Kortrijk. In de zeldzame vrije momenten gaat hij graag fietsen, vogels kijken of lopen.

bart.caron@groenkortrijk.be
facebook.com/bart.caron
twitter.com/bartcaronMatti Vandemaele

Matti Vandemaele

Bestuurder Imog bestuurder Gemeenteraadslid

Matti Vandemaele is sociaal-ecologist. Hij denkt mee over de stad van morgen en is gemeenteraadslid in Kortrijk. Matti werkt mee aan een stad waar de burgers mede-eigenaar zijn, die de draagkracht van de burgers en de planeet als uitgangspunt neemt en een stad waar ‘gewoon leefbaar’ niet genoeg is. Hij is ook auteur van één van de weinige blogs over beleid in Kortrijk. Matti woont in Heule en is papa van 2 kinderen, Kas en Juul. Hij werkt als directeut van Peace Village in Mesen, een hostel met een vredeseducatieve werking. Matti is bestuurder bij IMOG en engageert zich in Buurthuis Molenheem op Heule-Watermolen. Binnen Groen Kortrijk volgt hij de thema’s mobiliteit, jeugdbeleid, publieke ruimte en gemeentefinanciën op. Daarnaast heeft hij een specifieke focus op het noorden van de stad.

0497 92 46 28
matti.vandemaele@groenkortrijk.be
facebook.com/vandemaele.matti
twitter.com/mattivandemaele
mattivandemaele.wordpress.com/David Wemel

David Wemel

Bestuurder GECORO AGB SOK Gemeenteraadslid PORA

David Wemel is gemeenteraadslid in Kortrijk. Tot 2017 was hij OCMW-raadslid en was hij bestuurder van vzw Mentor. Als bestuurder en fractieraadslid van Groen Kortrijk volgt hij de thema’s participatie, ondernemen en stadsontwikkeling op. David is één van de West-Vlaamse vertegenwoordigers in de Politieke Raad van Groen, het parlement van onze partij. David is dertiger en is papa van drie dochters, Marit, Imme en Asa. Hij werkt als onderwijscoach en medewerker onderwijsbeleid bij VIVES hogeschool in Kortrijk. Daarnaast is David mede-oprichter en voorzitter van de coöperatieve vennootschap Stadsboerderij Kortrijk.

0479 68 53 22
david.wemel@groenkortrijk.be
facebook.com/davidwemel
twitter.com/davidwemelCathy Matthieu

Cathy Matthieu

Bestuurder

Cathy Matthieu is bestuurder en fractieraadslid binnen Groen Kortrijk. Tot 2017 was Cathy gedurende vele jaren gemeenteraadslid. Haar aandacht gaat vooral naar veilige fiets- en voetpaden, mensen met een beperking, respect voor jongeren en opwaardering van het onroerend stadscentrum. Cathy stijdt ook voor een dynamisch stadscentrum en deelgemeentes met een eigen karakter. Ze springt ook in de bres voor dieren en vraagt ook bescherming van de natuur en de open ruimtes. Goed onderhouden stadsgroen en stadsparken en een beschermend bomenbeleid vindt ze ook belangrijk. Cathy is geboren in Wilrijk en is geboeid door filosofie, geschiedenis en literatuur. Ze studeerde Romaanse filologie en geeft het vak Frans op de campus Stella Maris Kortrijk. Cathy is moeder van twee knappe zonen

0498 46 88 81
cathy.matthieu@groenkortrijk.be
facebook.com/cathy.matthieu
twitter.com/cathy_matthieuMarleen Dierickx

Marleen Dierickx

Bestuurder

Marleen Dierickx, mama van vier tieners, is werkzaam als brugfiguur binnen een brede school en als lesgever voor thema’s binnen onderwijs en welzijn. Ze zet zich in als vrijwilliger binnen de Noord-Zuid- beweging en het cultureel verenigingsleven in Marke en Kortrijk. Voor Groen Kortrijk is Marleen actief in de fractie en in het bestuur. Thema’s waar ze haar ervaringen en expertise deelt zijn sociaal beleid, onderwijs, diversiteit en inspraakprocessen. Nieuwe zuurstof doet ze op door af en toe te lopen.

marleen.dierickx@groenkortrijk.be
facebook.com/marleen.dierickx.3Lieve De Waegeneer

Lieve De Waegeneer

Bestuurder

Lieve De Waegeneer heeft het beroepsleven vaarwel gezegd. Van opleiding is zij licentiate in de wiskunde. Aanvankelijk werkte Lieve in het onderwijs in België en in Japan. Nadien maakte ze de overstap naar het bedrijfsleven. Zij is moeder van twee kinderen en oma van twee kleinkinderen. Lieve is bestuurder van Groen Kortrijk. Haar hobby’s zijn tuinieren, reizen en lezen. Omdat ze houdt van sociale omgang, haalde ze een paar logees in huis en engageert zij zich tussendoor als vrijwilliger

lieve.de.waegeneer@groenkortrijk.be
facebook.com/lieve.dewaegeneer

Maarten Devos

Bestuurder

Maarten Devos is vader van drie kindjes en woont in Heule. Maarten is leerkracht ethiek en godsdienst in scholengroen RHIZO. Hij versterkt de fractie van Groen Kortrijk en volgt vooral de thema’s rond ruimtelijke ordening en klimaatbeleid op. In zijn vrije tijd vind je Maarten in de samentuin van De Warande, in het zwembad of op de fiets.

maarten.devos@groenkortrijk.be
facebook.com/maartendevos
twitter.com/maartendevos