» Home » Campagne 2014 » Wandel met ons mee. Tegen armoede
Campagne 2014/ Geen categorie

Wandel met ons mee. Tegen armoede

armoedewandelingDoor de crisis is de ongelijkheid de voorbije jaren fel gestegen. Sociale bescherming staat onder druk. Die trend willen we keren. Pensioenen, uitkeringen, armoedebestrijding… het worden belangrijke thema’s in de volgende verkiezingen.

15% arme mensen. Dat is onaanvaardbaar hoog. Moeilijk te geloven? Armoede blijft inderdaad vaak onzichtbaar. Maar het heeft vele gezichten. Daarom werkte het OCMW van Kortrijk een armoedewandeling uit. Tijdens de wandeling doen vrijwilligers en ervaringsdeskundigen van A’kzie hun verhaal.

We nodigen je graag uit om op zaterdag 19 april met ons mee te wandelen. Een echte eye-opener.

Maar het is tijd voor actie! Hoe kunnen we samen armoede en ongelijkheid aanpakken? Werk! Maar is er een gepaste job voor iedereen? Uitkeringen boven de armoedegrens, kinderbijslag op basis van je inkomen! Maar hoe betalen we dat? Tijdens en na de wandeling toetsen we graag onze Groen oplossingen bij je af. Zowel Wouter De Vriendt (Federaal parlementslid en lijsttrekker Kamer) en Bart Caron (Vlaams parlementslid en lijsttrekker Vlaams Parlement) sluiten aan.

We wandelen gemoedelijk langsheen verschillende sociale organisaties in het centrum van Kortrijk. Afsluiten doen we met een drink in de Scala, het volkshuis in de Pluimstraat dat binnenkort door de Unie der Zorgelozen wordt gerestaureerd. Van harte welkom.

Start: 10u
Waar: Op de Veemarkt – hoek met Slachthuisstraat 3-5, 8500 Kortrijk
Stop: 10u30 (start drink)
Waar: De Scala, Pluimstraat 5-7, 8500 Kortrijk

Om de gidsen goed te kunnen briefen vragen we in te schrijven.
Dat kan via mail: bart.roge@groenkortrijk.be
Of bel/sms: Bart Rogé – 0474 64 98 90

Deel dit event op facebook via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *