» Home » Standpunten » Bedachtzaam plannen » Shop and Go in schoolomgeving?
Bedachtzaam plannen/ Geen categorie

Shop and Go in schoolomgeving?

Groen Kortrijk kijkt reikhalzend uit naar de evaluatie van de Shop and Go parkeerplaatsen. Op een beperkt aantal plaatsen kunnen zulke parkeermogelijkheden weldegelijk stimulerend zijn voor de handel. En dit zonder de leefbaarheid van de stad aan te tasten. Maar is dit ook het geval voor kwetsbare schoolomgevingen?

 

“Op veel plaatsen waar dergelijke Shop and Go zones zijn kunnen we er ons niet in vinden,” zegt gemeenteraadslid Matti Vandemaele. “We willen graag een kanttekening plaatsen bij het systeem. Veel  Kiss and Ride of laad-en loszones vlak naast de schoolpoort worden nu getransformeerd tot Shop and Go. Vanuit het perspectief van verkeersveiligheid is dat toch een knettergek idee.”

De Groen-fractie vraagt om schoolomgevingen met dergelijke parkeerplaatsen aan te pakken en af te bouwen. “Ookal vragen sommige ouders en scholen om zo’n zone voor de deur, is het veiliger om auto’s weg te houden uit schoolomgevingen,” vervolgt Matti. “Net op de plaats waar alle verkeersstromen samenkomen blijven we anders auto’s aanzuigen. Jonge fietsers en voetgangers die van en naar school gaan meteen laten botsen met de auto druist in tegen de inspanningen die er gebeuren om schoolomgevingen juist veiliger te maken.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *