» Home » Geen categorie » Gastgezinnen gezocht voor de Special Olympics 2014
Geen categorie/ Meer samen doen

Gastgezinnen gezocht voor de Special Olympics 2014

logoSOGroen lid Riet Viaene is actief in het Special Olympic Comité van onze stad. Graag had ze samen met Francis Rodenbach en het Special Olympic Comité van de Stad Kortrijk even een verzoek gedaan.

Ze zoeken namelijk nog een aantal gastgezinnen voor mensen met een verstandelijke beperking die van 9 september 2014 tot 13 september een 4-tal dagen in Kortrijk verblijven als voorbereiding op de Special Olympics die in Antwerpen doorgaan. Kortrijk als gaststad, verwelkomt IJslandse atleten en hun begeleiders, samen een 52 tal personen. Het gaat telkens over personen die mobiel zijn en dus geen rolwagen of iets dergelijks behoeven.

Het comité zoekt gastgezinnen die de atleten een bedje, een badje en een ontbijt bezorgen. Misschien ook wel eens een eenvoudig avondmaal. De coachen spreken Engels, de atleten wellicht voornamelijk IJslands. De organisatoren bezorgen een eenvoudige lijst van eenvoudig “IJslands”, waardoor je met de atleten een mini gesprekje zou kunnen voeren. Ideaal dus om grenzen te verleggen. Riet en Francis blijven stand by gedurende de vier dagen. Ze voorzien permanentie in geval van… Dus geen zorgen.

De gastgezinnen worden uitgenodigd op de officiële ontvangst op 9 september en uiteraard ook op de Torch Run (jawel, de Olympische Vlag komt rechtstreeks uit Griekenland). 58 delegaties, 2500 atleten… het wordt de moeite waard en als stad willen we een warm onthaal bieden in kleine gastvrije sfeer. Later meer nieuws daarover.

De gastgezinnen zijn overdag niet verantwoordelijk voor de atleten want met de werkgroep Special Olympics wordt overdag een programma voorzien. Het bezoek aan Kortrijk gaat vooraf aan de Spelen in Antwerpen die vanaf 14 september doorgaan.

Zou je het zien zitten om gastgezin te zijn? Of ken iemand die dat zou willen doen? Graag een seintje aan riet.viaene@telenet.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *